logo

Top 5 piese de mobilier de lux care iți vor transforma casa

De foarte multe ori, luxul este asociat cu termeni ca opulență sau exces, iar în unele cazuri, asocierea este pe bună dreptate. Însă nu și în cazul mobilierului. Atunci când ne gândim la mobilier de lux, ne vin în minte mai degrabă termeni precum calitate, durabilitate și inovație. 

O piesă de mobilier de lux de calitate nu numai că va rezista mai mult și își va păstra aspectul deosebit, dar ea nu își pierde valoarea o dată ce iese din magazin. Pe o piață care încurajează consumerismul și alegerile nesustenabile, mobila de lux este o reîntoarcere la valorile care contează. Pe lângă faptul că are materiale și finisaje de calitate, care nu se deteriorează atât de ușor în urma utilizării zilnice, mobilierul de lux are mai multă personalitate. Dacă vrei să îți decorezi casa într-un stil deosebit, te va ajuta să ieși din anonimat. 

Iată piesele cu care ar trebui să începi:

Patul

Poate că sufrageria este camera care impresionează oaspeții, dar în dormitor îți petreci cel mai mult timp, deci dacă ar trebui să alegi un singur obiect de mobilier de lux, acela ar trebui să fie fără îndoială patul. 

Ne petrecem aproape un sfert din viață în pat – iar asta luând în calcul doar orele de somn, nu și cele de relaxare. De ce să nu fie mobilierul din dormitor o prioritate?

 

Este adevărat că un pat de lux necesită o investiție inițială mai mare, însă costurile sunt mai mici pe termen lung, pentru că dacă vei alege un pat de proastă calitate, el va trebui reparat sau înlocuit o dată la câțiva ani. 

Pe lângă beneficiile financiare, un pat de lux are și un design deosebit, optimizat pentru confort și funcționalitate. Astfel, patul devine elementul focal al camerei, oferindu-i un aspect deosebit, pe care chiar te vei bucura să-l vezi atunci când ajungi acasă. 

Canapeaua 

Dacă te doare spatele după ce ai petrecut două ore pe canapea uitându-te la un film sau ai emoții când copii tăi sar pe ea, ai nevoie de o canapea de lux. 

În primul rând, o canapea de lux diferă de una obișnuită prin calitate, având cadrul făcut din lemn rezistent. Canapelele mass-market nu sunt făcute conform unor standarde înalte de calitate, și de aceea ele încep să se strice după puțin timp, chiar dacă nu sunt expuse la un stres deosebit. 

În schimb, canapelele de lux sunt făcute din lemn masiv, deci riscul de a se deteriora este minim. Finisajele sunt și ele de mai bună calitate, ceea ce se vede de la calitatea tapițeriei până la felul în care sunt alese culorile și designul. Toate aceste beneficii la un loc transformă o canapea de lux în piesa de rezistență a sufrageriei. 

Masa de dining

Știai că, în medie, o masă de dining mass market își va pierde până la 70% din valoare în primii trei ani? Și, chiar dacă nu aveai de gând să îți vinzi masa de dining după ceva vreme, s-ar putea să nu fi mulțumit de alegerea făcută, deoarece mesele mass-market sunt de foarte multe ori de o calitate îndoielnică. 

Chiar dacă arată atractiv în fotografii, mesele de dining mass market se deteriorează mai ușor, fiind făcute din lemn de calitate mai proastă. De asemenea, ele sunt, de cele mai multe ori, rezultatul unor trend-uri care nu durează mai mult de doi-trei ani, pe când mesele de dining de lux sunt atemporale și vor fi la fel de relevante chiar și peste un deceniu. 

Fie că le folosești pentru mese în familie sau pentru activități DIY, ele sunt alegerea mai bună pe termen lung. 

Scaunul de bar

Insulele de bucătărie au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani și, ca urmare, scaunele de bar au devenit și ele obiecte de mobilier esențiale. Dar, înainte să cumperi un scaun obișnuit mass market, trebuie să te gândești la calitatea și confortul acestuia.

În magazinele obișnuite, este posibil să nu ai foarte multe opțiuni în ceea ce privește înălțimea scaunului, care trebuie să fie potrivită înălțimii blatului. De asemenea, s-ar putea să fii limitat din punct de vedere al opțiunilor de design. După cum bine știți, bucătăriile pot fi atât clasice cât și moderne, iar un scaun de bar nepotrivit va face notă discordantă dacă nu este în același stil. Atunci când alegi un scaun de bar de lux, ai la dispoziție mai multe stiluri, precum? Cu brațe, fără brațe, rotative, tapițate, și multe altele. 

Pe lângă factorul estetic, un scaun de bar de lux este și mult mai rezistent și își păstrează valoarea ani la rând.

Corpuri de iluminat 

Decorațiunile nu sunt singurele elemente care pot schimba complet aspectul unei camere. Lumina are și ea un rol foarte important, iar un corp de iluminat de calitate poate să transforme un spațiu rece și neutru într-unul elegant și primitor. Fie că vorbim de veioze, de lămpi cu picior, sau de lustre, corpurile de iluminat sunt detaliul care leagă toate celelalte decorațiuni și oferă camerei un aspect uniform. De exemplu, dacă vrei să-ți faci o bibliotecă acasă, o veioză cu picior înaltă, cu accente aurii, îi va da un aspect atemporal. Iar dacă tavanul este mai înalt, un corp de iluminat suspendat, precum Sputnik Grand Wayag din colecția noastră, va atrage instant privirile.

Corpurile de iluminat de lux merită din plin prețul mai ridicat, nu numai din punct de vedere al calității, ci și al aspectului. Dacă veiozele, aplicele și lustrele obișnuite par să fie făcute după același șablon, piesele de lux te scot din anonimat. Folosind combinații unice de metale, forme, și culori, ele își depășesc scopul practic și devin adevărate bijuterii decorative.